Gyűjtőpont létesítése sütőolaj összegyűjtésére!

HELYSZÍN: Herédi Általános Iskola tornaterménél, kívül, a Kastélykerti járda mellett

gyűjtőpont, kuka

A Herédi Iskolás Gyerekekért Alapítvány is csatlakozott a „CseppetSem!” használt sütőolaj-begyűjtési rendszerhez! Sokan vagyunk úgy, hogy főzés után azon gondolkodunk, mit is csináljuk a megmaradt olajjal, zsírral. Sajnos sokan az egyszerűbb megoldást választják, ami súlyos környezeti károkat okoz! A használt sütőolaj és sütőzsiradék a csatornába jutva dugulást okozhat és a szennyvíztisztítót is leterheli, a földbe jutva károsítja a talajflórát. Egyetlen liter használt sütőolaj egymillió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni. Jó tápanyag a kártevőknek, a csótányok – esetleg patkányok – elszaporodásához vezethet. Elégetése esetén rákkeltő anyagok kerülnek a levegőbe.

E rendszer előnye, hogy a használt sütőolajat és sütőzsiradékot NEM ÖNTENI KELL A GYŰJTŐEDÉNYBE, hanem PET-PALACKBAN VAGY BEFŐTTESÜVEGBEN KELL BEHELYEZNI. (Nem jelent problémát, ha az üveg összetörik, mert a tartalma a gyűjtőből akkor is kinyerhető.)

Tegyünk együtt az élhetőbb környezetért!

VISSZATÉRÍTÉS A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalással a környezetvédelem mellett további előnyt is jelent a csatlakozó települések számára: a hasznosítást szervező Biotrans Kft. vállalja, hogy évente egy alkalommal a gyűjtőponton összegyűlt minden hasznos kg után 25 Ft visszatérítést fizet alapítványunk számára. További információ itt olvasható: https://biotrans.hu/cseppetsem/