Gyereknap 2024.05.31.

2024. május 31-én pénteken, reggel 8 órakor vette kezdetét Heréden az Iskolai Gyereknap. Az elmúlt évekhez hasonlóan most sem volt hiány az izgalmas programokból. A reggeli közös Zumba után minden gyerek szabadon választhatott, hogy melyik játékkal szeretne játszani, illetve minden részvevő gyerek kapott egy édesség kupont, amely beváltható volt egy adag ingyen nasira: pattogatott kukorica, jégkása és vattacukor közül választhattak.

A már jól ismert állomások mellett (célbadobás, gólyaláb, trambulin, gombfoci, ping-pong asztal, csocsó, óriás sakk és horgászat) újdonság volt a Juhász Gábor által készített „Üsd a csirkét a fazékba!” játék és a Juhász Gyula által készített babzsák célbadobó. Ezúton is köszönjük nekik!  Szükség volt az ügyességre az ördögbot kipróbáláshoz is, amelyhez szintén ingyenes lehetőséget biztosított az Alapítvány. 

Idén szó szerint is színesedett a programkínálat, lehetett kicsit kreatívkodni az egyik sarokban: a lézervágott kis fabaglyot mindenki saját ízlése szerint színezhette ki és fűzte fel nyakláncnak, illetve a csillámtetoválás és a hennázás melletti részen biztosítva volt aszfaltkréta a szabad alkotáshoz.  

Színpadi programként Fodor Zoltán olimpikont interjúvolták a gyerekek és aztán a tornateremben tanulhattak tőle birkózó-fogásokat. A sportolóval való találkozást egy szórakoztató, interaktív labda-show követte.  A „laszti pazarlás” során több mint 350 darab különböző méretű labda került szétosztásra a Labdakirály által, igazi bulihangulat közepette: játékos feladatok, táncolás és sikítozás jellemezte a műsort. 

Az önfeledt szórakozáshoz pedig a fentiek mellett még három óriásjáték is hozzájárult: az egérhajsza nevű légvár az iskola melletti részen volt felállítva, míg a nagyobb helyet foglaló tap light játék és a varázsmanós csúszdás ugrálóvár – az időjárásjelentésekben jósolt esőre való tekintettel – a tornateremben került felállításra.

A rendőrautó érkezése ebben az évben is nagy szenzáció volt: a gyerekek boldogan vették birtokba a felszereléseket és természetesen a szirénát.  Egy színpadi közös táncolás után a Gyereknapot egy óriási plüssmackó kisorsolása és a hirtelen lezúduló eső zárta.

Az Alapítvány és a gyerekek nevében köszönjük az iskola volt diákjainak (Romacsek Adrián és Nyúl Evelin), a szülőknek (Bodor Ádámné, Györke Nikolett, Juhászné Ficsór Katalin, Juhász Gábor, Kepes Anett, Molnár Sándor, Molnárné Sándor Enikő, Pethő Linda, Rádóczki Mónika, Roznyik Nikolett, Zsiga Annabella), és az Alapítvány segítőinek (Herédiné Ági, Romacsek Laura Fanni és Silye Blanka), hogy szabadidejüket feláldozva, munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen nagyszerűen sikerült ez a nap!

Természetesen köszönjük a támogatóknak is, akik adományaikkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

K Ö S Z Ö N J Ü K !