Nyári napközis táborok Heréden

Az elmúlt 3 évben településünkön nagy sikert arattak az ingyenes nyári napközis táborok. 

Alapítványunk pályázatot adott be a táborok étkezéseinek és a szükséges eszközök finanszírozására, hogy ez ismét megvalósulhasson. A pályázatunk elnyerte a Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület által meghirdetett támogatást. 

Ezáltal az idei évben az Önkormányzat, az egri Bródy Sándor Könyvtár és az alapítványunk támogatásával 3 héten keresztül táboroztattunk gyerekeket 6-12 év között a művelődési házban. 

Rengeteg színes program, élmény részesei lehettek a gyerekek ezeken a napokon. Hagyományőrzés keretein belül volt itt népviseleti, méhészeti, vadászati és pékség bemutató, ellátogattunk településünk két templomába is. A tájházban elkészítettük és megkóstoltuk a kemencében sült pogácsát és kenyérlángost. Sokmindent megtudhattunk iskolánk épületéről. Minden nap kreatívkodtunk, és a mozgásos játékokból sem volt hiány. A napi háromszori étkezés mellett megtalálható volt a menüben a gyümölcs is. 

A három tábor nagy összefogás eredményeként jöhetett létre. A Szervezők mellett köszönettel tartozunk azoknak a résztvevőknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen klassz programsorozat állt össze a gyerekeknek!

– Többek között a Hatvani Egészségfejlesztési Iroda (EFI) kollégáinak az egészségünkkel kapcsolatos előadásokat, a csoportos játékokat, hogy elhozták és bemutatták nekünk Kéket, a terápiás kutyust.

– Berta Marcellnak és Berta Jánosnak a méheszi bemutatót és a mézkóstolót.

– Samu Alfonznak és Ella néninek a pékség bemutatását, a tészta készítést és a kiflikóstolást.

– Horváthné Ildikónak a sportfoglalkozásokat (jógaórák, labdajátékok).

– Czene Attilának és Czene Gábornak a vadászati és az íjász bemutatót, hogy lehetőséget adtak a lövészet kipróbálására.

–  Kajtorné Zsóka néninek a kreatív foglalkozást. 

– Az iskolánk történetének bemutatását Egyed Zitának. 

– A Rubik kockáról tartott bemutatót Bálint Miklósnak.

– A tájház bemutatásában nyújtott segítségét Vladár Sándornak. 

– A Herédi Népdalkör 3 tagjának kántornőnek, Erzsikének, Piroska néninek és Margit néninek a népviselet bemutatását és a népdaltanítást. 

– Az egri Bródy Sándor Könyvtár kollégáinak a csoportos foglalkozást.

– Miklós Zalán atyának a templomunk bemutatását és a csoportos foglalkozást. 

– Végül, de nem utolsó sorban köszönjük az önkéntes felnőttek és gyermekek munkáját, akik a táborok alatt segítettek a napi munkák elvégzésében, a gyerekek felügyeletében.