Használt ruha gyűjtés

Akik követik a Herédi Iskolás Gyerekekért Alapítvány Facebook oldalát már a használt ruha gyűjtést megelőzően jóval korábban értesülhettek arról, hogy az alapítvány jelentkezett a Sulizsák programba. 

A program lényege, hogy az átvevő cég használt, de még használható ruhaneműket vesz át: női, férfi és gyerek ruhadarabokat, cipőket, sapkákat, kalapokat, táskákat, függönyöket, lepedőket, függönyöket, fehérneműket, zoknikat – cserébe támogatási szerződés keretében támogatást nyújt a megjelölt alapítvány számára. Ügyelni mindössze arra kell, hogy szakadt/lyukas/koszos/ nedves ruhadarabok ne kerüljenek bele a zsákokba. Továbbá a cég nem fogadja el a következőket: paplan, párna, takaró, szőnyeg, fürdőszobai szőnyeg, textildarabok, anyagok, nem kész ruhák és munkásruházat.

Tekintve, hogy maga a Sulizsák program országos szinten népszerű, bár még januárban történt a jelentkezés, az átvételre május végi időpont került megjelölésre.

A gyűjtés tehát 2022.05.23-30. között zajlott és szerencsére sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

Tekintettel azonban a beérkezett ruhák jó minőségére, a gyűjtést összekötöttük egy jótékonysági ruhabörzével, ezzel még egy esélyt adva a szebb daraboknak. Így a börze során 2 napon keresztül lehetőség volt “turizni”: ára persze nem volt a ruháknak, mindenkinek a saját lelkiismeretére volt bízva, hogy mennyit dob be a kihelyezett adománygyűjtő ládába. A becsületkassza jól működött, összesen 61 000 Ft adomány gyűlt össze.

A többi összegyűjtött ruhákért 50 Ft/kg összeget fizet a cég, így a kereken 1500 kg használt ruhanemű elszállításáért 75 000 Ft támogatást utalt az alapítvány számára.

Nagy öröm, hogy mindamellett, hogy az alapítvány anyagi forrást kapott, ezek a ruhák nem a szemétbe kerültek!.

Külön köszönetet mondunk az alapítvány nevében azért, hogy a gyűjtést a herédi Művelődési Házban tarthattuk, illetve, hogy a Romacsek család ilyen rendkívül sok segítséget nyújtott!