Herédi Hírmondóban…

3 kérdés – 3 válasz: Herédi Iskolás Gyerekekért Alapítvány

Mi történt 2021-ben?

Sok munka áll mögöttünk, elég intenzív volt az első évünk, de nagy örömünkre az indulás költségei ellenére több ötletünket meg tudtuk valósítani, nagy köszönet ezért a segítőinknek és a támogatóinknak is.

2021.02.08.-án történt meg a cégbírósági bejegyzés. Ezt követően elkészült a honlapunk és a facebook oldalunk. Kérjük látogassák meg weboldalunkat: www.higya.hu, illetve legyenek követői a Herédi Iskolás Gyerekekért Alapítvány nevű facebook oldalnak is, hogy ne maradjanak le a legfrissebb eseményeinkről. Weboldalunkon hírek, fotók, a működéssel kapcsolatos adatok és támogatóink listája olvasható. 

2021.05.11. Adománygyűjtő ládák kihelyezése. Több kisboltba is elhelyeztünk kis zöld adománygyűjtő ládikáinkat, melyek révén egyszerű módon lehet támogatni céljainkat. Ezúton is köszönünk minden forintot!

2021.05.28. Az Iskolai Gyereknapot alapítványunk 112 000 Ft-tal támogatta: ugrálóvár, gokart pálya, dog dancing bemutató és minden gyereknek egy adag jégkása és popcorn/vattacukor. A programoknak óriási sikere volt a gyermekek körében.

2021.06.01. Papír-és fémhulladék gyűjtést szerveztünk az SZMK-val közösen, köszönjük a hulladék felajánlásokat és a sok segítséget a gyűjtésben! 

2021.06.10. Támogatást nyertünk a Herédi Önkormányzat civil szervezetek támogatására kiírt pályázatán, különböző célokra: 350 000 Ft-ot rönkpavilon beszerzésre, 100 000 Ft-ot működési költségekre, 50 000 Ft-ot rendezvényszervezésre.

2021.07.05. Használt sütőolaj gyűjtőpontot létesítettük az iskolánál. Köszönjük, hogy egyre többen veszitek igénybe! Környezetünk védelme érdekében is fontos, hogy ne a kommunális hulladék közé kerüljön a használt sütőolaj, zsiradék. 

2021.07.17. Segítségünkkel laminált parketta adomány érkezett az Iskola egyik termének felújításához. 

2021.08.10. Megvásároltunk az iskola udvarára a rönkpavilont, 364 000 Ft értékben – sajnos a faanyagok drágulása okán az elnyert támogatás nem volt elegendő, így saját forrással egészítettük ki a szükséges összeget.

2021.08.28. Bemutatkoztunk a Herédi Falunapon: ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, továbbá színezők és feladatlapok várták a gyerekeket a pavilonunknál.

2021.09.28. A facebook oldalunkon elindult a licitálás-projekt. Köszönjük az eddigi felajánlásokat és a licitálásokat , valamint továbbra is várjuk a tárgyi felajánlásokat!

2021.10.03 Focilabdákat adományoztunk az iskolába a napközisek számára.

2021.10.09. A herédi Lecsófesztiválon az alapítvány csapatának tagjai a lecsófőzés mellett ingyen arcfestést, csillámtetoválást készítettek a gyerekek számára.

2021.10.29-31. Halloween-hétvége programsorozat. A háromnapos rendezvény keretein belül a gyerekeknek rengeteg programot szerveztünk: mozi, tökfaragás, vetélkedők, ügyességi versenyek, kincskeresés, diszkó, „csokit vagy csalunk” séta a faluban.

Hogyan lehet támogatni az alapítvány céljait?

Pénzbeni adománnyal: bankszámlára történő utalással (bankszámlaszámunk: Takarékbank Zrt. 50464537-10007297), adománygyűjtő ládába dobott pénzzel. De sokfajta egyéb támogatás is lehetséges: ott van a használt sütőolaj gyűjtőpontunk az iskolánál, valamint jövőre is tervezünk papír- és fémhulladék gyűjtést. Végül, de nem utolsósorban: várunk licitálásra felajánlott tárgyakat is. 

Fontos kiemelni, hogy minél többen támogatják az alapítványt, annál több mindent tudunk adni a gyerekeknek! 

Milyen tervek vannak jövőre? 

Nem akarunk ülni a babérokon, sok elképzelés van még a tarsolyunkban. Az iskolába az egyik terem aljának betonozásához már elkülönítettük a szükséges összeget, továbbá szeretnénk 2022-ben is anyagilag támogatni az Iskolai Gyereknapot és ha az anyagi források lehetővé teszik, akkor tábort és még több izgalmas és érdekes programot szervezünk majd a gyerekeknek. Keressük a pályázati lehetőségeket is.

A középtávú célunk az alapítvány működését illetően, hogy amint lehetséges megszerezhessük a közhasznúsági státuszt. A törvények alapján ehhez két olyan egymást követő üzleti év szükséges, amely nem lehet veszteséges. Az első ilyen év a végéhez közeledik és az alaptőkén felül is sikerült forrást szerezni, így közelebb kerültünk ennek a célnak a megvalósításához is. A közhasznúsági státusz a feltétele annak, hogy az SZJA 1%-át fel lehessen ajánlani számunkra, jelenleg ez még nem lehetséges.

Bízunk abban, hogy a következő évek még sikeresebbek lesznek, mint az idei, mi továbbra is mindent meg fogunk tenni. Ezúton köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult bármilyen formában az alapítvány működéséhez! Higgyék el, nagyon sok kisgyerek arcára csaltunk mosolyt. 

Kívánunk mindenkinek nagyon boldog Karácsonyt és Újévet az alapítvány kuratóriumának nevében: 

Molnárné Sándor Enikő,

a kuratórium elnöke.